Jambalaya på riktigt

Följ förberedelserna innan gästerna kommer, så slänger du ihop denna rätt enkelt fast med ett proffsigt intryck.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer (600-700g)
  • 200 g kryddstark korv (ex. chorizo eller kabanoss)
  • 200 g skalade räkor
  • 1 grön paprika
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 4-8 champinjoner
  • 2 burkar hela tomater (800 g)
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl kycklingbuljong
  • Olja för stekning
  • Kryddor "på en höft":
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk kyndel (kan ersättas med mejram)
  • 2 tsk kummin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1-2 färska chilifrukter (2-3 tsk torkad chili)

Gör så här

  1. Förberedelse:
  2. Finhacka lök, vitlök paprika och selleri. Skär kyckling och korv i lagom stora bitar (ca 2 cm), och champinjonerna i klyftor. Måtta upp ris och skala räkor. Mal kryddorna (ej lagerbladen) i en mortel för bästa smak.
  3. Tillagning:
  4. Stek kyckling och korv i olja i en gryta eller stor djup stekpanna
  5. Lägg i lök, vitlök, paprika och selleri, bryn dem mjuka
  6. Lägg nu i svampen, bryn
  7. Häll på tomaterna, ris, kryddor
  8. Koka på svag värme till riset är färdigt, rör runt då och då
  9. Smaka av och krydda efter behov
  10. Lägg till sist i räkorna någon minut. Klart!

Kommentarer

Lade till mängden på tomaterna! 2 burkar hela tomater i mitt recept motsvarar 800 g

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…