Jansson med surströmming

Fresta med surströmming istället för ansjovis i en klassisk Jansson.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 gula lökar
  • 50 g surströmmingsfilé
  • 1 dl ansjovisspad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk ströbröd
  • 2-4 msk smör eller flytande margarin/smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen. Skär potatisen i tunna strimlor. Skala löken och skär den i tunna strimlor. Smörj en ugnssäker form.
  3. varva potatis, lök och surströmming i formen, avsluta med potatis överst. Häll över ansjovisspad och grädde.
  4. Strö över lite ströbröd. Skär tunna skivor av smöret, gärna med osthyvel, och lägg på.
  5. Ställ in mitt i ugnen i ca 1 timme. Prova gärna med en sticka, tandpetare eller gaffel om potatisen är mjuk, då är din Jansson färdig.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept