Janssons frestelse

Väldigt god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10-12 ansjovisar eller 14 ansjovisfileer
  • 6 råa potatisar
  • 1-2gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1-1 ½ dl grädde
  • ev lite ströbröd

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i tunna skivor.
  2. Låt den fräsa i smör till sen är mjuk.
  3. Skala potatisen och skär den i smala strimlor.
  4. Smörj en ugnsfast form. Varva potatis, lök och ansjovis. Översta lagret skall vara potatis. Lägg på smöret i klickar. Droppa gärn a på lite ansjovisspad.
  5. Grädda i 225 grader häll på grädden efter ca 10 min. rätten är färdig efter ca 45-60 min
  6. Tips! jag brukar hälla på lite ströbröd för att få lite knaprig yta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr