Japansk kräftwok med wasabitopp

Wasabi är en mycket stark pepparrot som används i japansk matlagning. Den är grön i färgen och har en intensiv hetta så det gäller att vara sparsam när man tillsätter den i matlagningen. Här används den i en svalkande kesoröra som används som topping till en teriyakiwok med kräftor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g frysta kokta kräftstjärtar
  • Ca 200 g platta risnudlar
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • Smör- & rapsolja
  • 1½ dl teriyakimarinad
  • ½ dl rostade sesamfrn
  • Wasabitopp:
  • 250 g keso
  • ½ tsk wasabipasta
  • 1 msk hackad inlagd sushiingefära

Gör så här

  1. Tina kräftstjärterna. Blanda ingredienserna till wasabitoppen.
  2. Koka nudlarna. Låt dem rinna av. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  3. Stek grönsakerna i smör- & rapsolja i en wok eller stor stekpanna.
  4. Rör i marinad, nudlar och kräftstjärtar och värm. Strö över sesamfrön.
  5. Servera med wasabitoppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…