(Jul)Mustig pulled pork

Nu är det dags att ta ut svängarna och spetsa favoriten pulled pork med julens kryddor. Vill du köra en riktig Christmas style? Servera i så fall med vörtbröd, krämig julost och gräddfil.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ kg Scan Rapsgris karré
  • ½ dl ketchup
  • ½ dl honung
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kanel
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 2-3 stora vitlöksklyftor
  • 3 dl julmust

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 125 grader.
  2. Blanda ihop ketchup, honung och kryddor.
  3. Lägg Scan Rapsgris-karrén i en ler- eller emaljgryta med lock och bred på såsen.
  4. Häll på julmust så det blir ett par tre cm på botten.
  5. Skiva lök och vitlök grovt och lägg i grytan.
  6. Kör in grytan i ugnen 4 timmar. Ös ett par gånger under tiden och fyll på med julmust om det torkar ut i botten.
  7. Ta upp köttet, dra isär med gafflar och ös över av skyn från botten på grytan.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Traditionell servering: tortillabröd, coleslaw, nachochips, avocado och grönsaker.
  10. Julig servering: vörtbröd, krämig julost och gräddfil.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…