Kalasgod kantarellrulle

Passar både på buffén och som ensamrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pannkaka:
  • 135 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • Kantarellstuvning:
  • 500 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 ½ msk vetemjöl
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 dl riven lagrad ost

Gör så här

  1. Ugn 200 gr , 225 gr
  2. Pannkaka:
  3. Blanda smör, siktat mjöl och mjölk i en kastrull.
  4. Värm upp under omrörning tills det blir som en klump och släpper kastrullens kant.
  5. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp.
  6. Vispa samman i ett par minuter.
  7. Bred smeten i en bakpappersklädd långpanna,30 gånger 40 cm.
  8. Grädda mitt i ugnen på 200 gr ca 20 minuter.
  9. Ta ut och vänd upp pannkakan på ett bakpapper.
  10. Ta bort gräddningspapperet.
  11. Kantarellstuvning:
  12. Ansa svampen.
  13. Fräs den i mör i en kastrull.
  14. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk.
  15. Låt stuvningen småkoka under ca 5 min, smaka av med salt och peppar.
  16. Tillsätt persilja.
  17. Bred ut svampstuvningen på den gräddade pannkakan och rulla samman från långsidan som en rulltårta.
  18. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 min på 225 gr.
  19. Placera på ett uppläggningsfat och garnera med stekta kantareller och persiljekvist.
  20. .

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…