Kalasgryta med korv

En god vardagsgryta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl köttbuljong (tärning)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk maizenaredning för bruna såser
  • 8-10 smålökar (steklökar)
  • 500 g falukorv
  • 1 burk blandsvamp à 190 g (champinjoner eller kantareller går också bra)

Gör så här

  1. Koka upp buljong, crème fraiche, soja, gelé och kryddor i en kastrull stor nog att rymma hela rätten. Låt koka ett par minuter. tillsätt redningspulver direkt i såsen och låt koka ½-1 minut under vispning. Ställ den åt sidan.
  2. Koka de oskalade lökarna nätt och jämnt mjuka i en kastrull för sig. Spola dem i kallt vatten och tag bort skalet.
  3. Skär korven i skivor och strimla skivorna. Lägg korv, smålök och väl avrunnen svamp i såskastrullen. Koka upp rätten igen och låt den småputtra i 5-10 min.
  4. Garnera med kryddgrönt om du vill. Jag tycker att kokta grönsaker och hemlagat potatismos är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept