Kåldolmar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud, ca 1 1/2 kg
  • 1 tsk salt per l vatten
  • Färs:
  • 2-2 1/2 dl kokt ris (ca 3/4 dl okokt)
  • 300 g fläsk- eller blandfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ca 1 1/2 dl mjölk
  • smör eller margarin
  • vatten eller kålspad

Gör så här

  1. Skär runt kålstocken så att bladen senare lätt kan tas loss. Förväll sedan kålen i lättsaltat vatten. Tag loss kålbladen med en gaffel och låt dem rinna av när bladen är mjuka och lätt går att lossa från huvudet. Blanda färsen av alla ingredienserna till en lös smet. Blanda i mera mjölk om det behövs. Fördela färsen på bladen, ca 2-3 msk på varje blad. Vik ihop till paket. Doppa yttersta fliken i lite vetemjöl så fäster den bättre.Bryn dolmarna i matfett. Lägg dem i stekpannan med skarven nedåt och bryn dem vackert bruna runt om. Lägg över dolmarna i en gryta och späd med kålspad eller vatten. Efterstek under lock ca 30 minuter. Servera kåldolmarna med lingonsylt och kokt potatis.

Kommentarer

Hej! Har inte följt receptet helt och hållet utan lagt till lite och tagit bort lite, men vad jag måste skriva och tacka för är att man skall förvälla kålhuvudet först!!!! Blev ju jättelätt nu att få loss bladen mot hur det brukar bli när jag gör kåldolmar.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr