Kalkonspett på kinesiskt vis

Kalkonspett med svamp, zucchini och paprika som marineras i en chili- och bönsås. Supergott. Kinesisk chili- och bönsås finns på den asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken eller i asiatiska butiker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 800 g kalkonbröstfilé
  • 1 dl kinesisk chili- och bönsås
  • 16 champinjoner
  • 1 dl korianderblad

Gör så här

  1. Skär zucchinin i 16 tjocka skivor. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i 16 bitar. Skär kalkonfilén i lagom stora munsbitar, som är ungefär lika stora, och lägg dem i en skål som inte är av metall.
  2. Tillsätt chili- och bönsåsen och blanda väl så att köttet täcks av sås. Täck över med plastfolie och kyl minst tre timmar. Vänd köttet då och då.
  3. Ta ut kalkonköttet ur kylen 30 minuter innan det ska tillagas. Blötlägg 8 träspett cirka 30 minuter så att de inte fattar eld under tillagningstiden.
  4. Varva tre kalkonbitar med två bitar zucchini, två bitar paprika och två svampar på varje grillspett till åtta färdiga grillspett.
  5. Hetta upp grillen eller ugnens grill och pensla spetten med resten av marinaden. Grilla 8-10 minuter, vänd då och då, tills kalkonköttet är gyllene och genomstekt. Lägg spetten på ett fat och strö över koriander före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…