Kall lax- och räkpaj

Försvinnande god... Gör den gärna nån dag innan, så den får gosa till sig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 200 g kavring eller grovt rågbröd
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 150 g kallrökt lax, finstrimlad
  • 200 g räkor, skalade och hackade
  • 2 ägg, hårdkokta och hackade
  • 2 avokado i små bitar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1-2 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk pressad citron
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Smula brödet i en matberedare.
  2. Smält smöret och tillsätt det i matberedaren.
  3. Blanda.
  4. Tryck ut blandningen i en pajform och ställ kallt.
  5. Blanda allt till fyllningen och bred ut den i pajskalet.
  6. Låt stå kallt ett par timmar.
  7. Dekorera med löjrom, citronskivor och dill.
  8. Passar som kvällsvickning och som förrätt.

Kommentarer

Ann1Ksen, det är färdigskalade räkor som menas..
Är mängden räkor angiven färdigskalade eller med skal?
Den här pajen var bara så god. Jag gjorde den till en väninna och mig och det blev bra en liten tårtbit kvar. Det finns bara ett fel i receptet den räcker inte till 6-8 personer så mitt tips är att göra fler pajer.
Jättegod paj, vilket var väntat med dessa ingredienser!
Så god paj!
Tack för detta fina recept, Är bjuden på Tapas-fest imorgon och har gjort denna goa paj, Det kommer säkert blir succé. Tack!
Jättegod, gjorde till midsommar och den blev mycket uppskattad! Tack för ett gott recept!
Super god den kunde man inte sluta äta 5 solklara poäng monica
Helt kanon jag vart heltokig i denna rätt har gjort den varje helg nu i en månad helt suverän tack
Tack för ett kanonrecept!! Hade det funnits högre poäng än 5 så hade du fått det...
Tack för receptet! Jag hade tidigare ett recept som lyckats komma bort, en fullpoängare. Ann-Britt
Denna paj blev en solklar 5 poängare på påskbordet. Kommer helt klart göra fler ggr. Ökade oxå mängden creme fraiche till 1 hel burk. Eftersom jag bara gjorde en paj tog den slut först av allt på bordet. Så jag antar det även är ett gott betyg från mina gäster. Rekommenderar starkt =)
Mycket gott! Detta var mitt bidrag till vår påskbuffé och jag fick bara goda omdömen av släkten. Även jag ökade på mängden cremé fraiche till en burk, blandande både rökt och gravad lax i pajen och det blev gott. Toppbetyg från mej, denna kommer jag göra igen!
Den här pajen är så fantastisk god! Jag har gjort den många gånger sen jag lyckades lägga vantarna på receptet för några år sedan. Har fått så mycket komplimanger, t.o.m. från folk som vanligtvis inte äter lax/räkor osv. GÖTT!
Jättegott, alla som åt ville ha receptet, jag tog också mer creme fraich
Den var jättegod men för min del räckte det inte med 1 dl crème fraiche till en hel pajform (har en helt vanlig pajform) själv tog jag 4 dl crème fraiche och det blev absolut inte för mycket! Med tanke på att jag ökade crème fraichen så mycket så la jag även i ett paket med hackade crab sticks i röran. Så smaksatte jag den med italiensk salladskrydda också och det blev väldigt gott!
Underbart god! Jag gjorde den före, som du föreslog, och den gosade till sig riktigt ordentligt - en hit!
Detta blev en favorit kommer att göras många gånger passar året om tog slut alldeles för fort
Kanon. Det kan inte bli lättare och godare än detta!
Kanon god super super super
Jättegod paj, lätt att göra och smakar mums. Rekommenderas.
Supergod paj. Jag bjöd mina vänner på denna paj, och alla tyckte den var jätte god. Jag la även i dill och stenbitsrom i fyllningen, mmm gott!

Liknande recept

@lennali

Potatisbåtar med lax

Igår kväll testade jag lite förrätter inför nyårsmiddagen, bla dessa goda potatisbåtar. Jag använde BD-FISK´s rosepeppar rökta lax, en lax som är mer mild…

@cattis74

Parmesankorg

Läckert att lägga upp tex ris, sallad. Kan användas till förrätt, huvudrätt .. Gör helst parmesankorgarna i god tid, de kräver lite pyssel.

@ledivo

Mandelparfait

Mycket god efterrätt, som passar utmärkt till t ex nyår. Du gör den i god tid innan, så har du efterrätten klar och slipper…