Kalops i viltsås

En bit högrev blir en fin och annorlunda med den här goda såsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 500 g högrev utan ben
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl buljong
  • 5 svartpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 1/2 dl creme fraiche el gräddfil
  • 2 msk mesost
  • 1 msk rönnbärsgelé

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar som till kalops.Skala och klyfta löken.
  2. Bryn löken i en stekpanna med fett och lägg i en gryta.
  3. Bryn därefter köttet lite i sänder och lägg i grytan.
  4. Pudra över mjöl och salt och rör om.
  5. Slå på buljongen och lägg i pepparkornen.Koka sakta under
  6. lock ca 11/2 tim.
  7. När köttet är klart rör du ner creme fraiche, mesost och gelé i grytan. Hetta upp och servera med kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@matkreation

Chili con carne

Enkel chili con carne som serverades med den obligatoriska Röda råkostmixen med smulad fetaost (får helt enkelt inte nog!).

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…