Kantarellcappuccino med messmörsrulle

En lite lyxigare krämig soppa att servera till förrätt tex.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kantarellcappuccino:
  • 2 schalottenlökar
  • 1⁄2 vitlöksklyfta
  • 1–2 msk Svenskt smör, till stekning
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 1⁄2–2 dl kalvbuljong
  • 2 dl Milko Mjölk 3%
  • 2 dl Milko Vispgrädde 40%
  • Salt
  • Peppar
  • Några droppar tryffelolja
  • Messmörsrulle:
  • 1 dl Fjällbrynt messmör
  • 1/2 dl (50 g) färskost
  • 1 1⁄2 msk persilja, hackad
  • 1 ark tunnbröd (fyrkantigt ca 25x20 cm)

Gör så här

  1. Kantarellcappuccino:
  2. Finhacka och fräs schalottenlöken samt vitlöken.
  3. Smält smöret i en kastrull. Häll i löken och låt den fräsa och bli blank utan att ta färg.
  4. Grovhacka kantarellerna och fräs tillsammans med löken i några minuter. Tillsätt kalvbuljongen samt gräddmjölk. Låt sjuda i 20–30 minuter.
  5. Mixa soppan slät med stavmixer eller blender. Smaka av med tryffelolja samt salt och peppar.
  6. Messmörsrulle:
  7. Rör ut messmöret tillsammans med färskosten. Blanda med den hackade persiljan.
  8. Bred ut ett jämnt lager på tunnbrödet, rulla ihop till en rulle. Skär i portionsbitar och servera till soppan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr