Kantarellgryta med potatis

En härlig gryta med kantareller, skinka, persilja och potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g kokt skinka i bit
  • 400 g kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 kvistar timjan
  • 1 stort knippe persilja
  • 12 små potatisar, kokta med skal
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsena

Gör så här

  1. Skär bort synligt fett från skinkan och skär den i strimlor. Borsta av svampen med en bit hushållspapper och skär bort skadade delar. Skär svampen i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
  2. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna. Lägg i skinka, schalottenlök och vitlök, fräs och rör om. Lägg i svampen och fräs under omrörning tills all vätska har avdunstat. Häll på vinet och grönsaksbuljongen, lägg på locket och låt allt sjuda sakta i 15 min.
  3. Ta av bladen från timjan- och persiljekvistarna och hacka dem fint. Lägg några persiljevippor åt sidan. Skala potatisen och skär ev stora potatisar i bitar. Smaka av svampen med salt och peppar. Blanda grädde och majsena och rör ner blandningen i svampen. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna.
  4. Blanda ner potatisen i svamppannan och värm upp tills allt är genomvarmt. Blanda ner de hackade örterna.
  5. Garnera med persilja och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…