Kantarelltoast med bacon

Mums!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 l (ca 300 g) rensade kantareller eller blandsvamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 4 msk hackad bladpersilja eller basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor formbröd
  • 8 skivor bacon
  • 6 msk riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka löken. Skär stora svampar i mindre bitar. Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna. Fräs svampen på medelstark värme, tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, tillsätt löken och låt den fräsa med ca 1 minut.
  2. Häll i mjölk och grädde, rör om ordentligt och sjud på svag värme ca 5 minuter eller tills stuvningen tjocknat. Rör i örterna och smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta brödskivorna lätt. Stek baconet. Lägg bröden på en plåt och fördela 2 baconskivor på varje brödskiva. Klicka på svampstuvningen och toppa med osten. Gratinera i mitten av ugnen 5?7 minuter eller tills de har fått fin färg.

Kommentarer

Riktigt gott. Denna kommer vi göra fler gånger.

Liknande recept