Skomakarlåda om hösten

Gärna kantareller eller "trattisar"

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skivor oxfilé eller biff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor bacon
  • 200 g färsk svamp
  • 1 msk smör
  • 2 msk persilja
  • Mos:
  • 500 g potatis (av mjölig sort)
  • 500 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl varm mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis och selleri. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
  2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret. Häll av potatisvattnet och mosa med en stöt direkt i kastrullen.
  3. Rör ner purjolöken och lite mjölk i taget. Krydda med salt och peppar. Rör moset luftigt.
  4. Dela svampen och fräs den i smör några minuter. Krydda med salt, peppar och persilja.
  5. Dela baconskivorna i halvor och stek dem knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i smör ca 2 minuter på varje sida.
  7. Servera köttet på moset med svamp och bacon till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept