Karljohansvampstuvning

En succé i svamptider.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rensad och sköljd karljohanssvamp i bitar
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 skiva gul lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vätska; grädde, mjölk eller buljong

Gör så här

  1. Fräs svampen i oljan ca 10 minuter på hög värme.
  2. Tillsätt lökskivan och salt
  3. Fortsätt fräsa på låg värme tills all vätska är borta.
  4. Tillsätt smör eller margarin och låt fräsa tills svampen fått lite färg. Pudra över mjölet och rör om.
  5. Tillsätt vätskan.
  6. Låt småkoka kort under omrörning och smaka av med vitpepper och extra salt vid behov.
  7. Serveras med fördel med bräckt kassler, grönsallad och potatis .

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr