Karré i lergryta

Karré i lergryta tillsammans med diverse rotfrukter och grönsaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g benfri fläskkarré
  • 4 morötter
  • 1 kålrot, medelstor
  • 1 fänkål, liten
  • 1 palsternacka, liten
  • 1 apelsin i bitar
  • 1 bit purjolök
  • 1 rödlök
  • Vitlök
  • 1 burk kokosmjölk, lätt
  • Kryddor
  • Salt

Gör så här

  1. Blötlägg lergrytan minst en kvart i kallt vatten.
  2. Dela rot- och grönsakerna i jämnstora bitar (grovt ).
  3. Krydda karrén och bryn den ev. i en stekpanna för att få en fin stekyta.
  4. Lägg grönsaker och karrén samt kokosmjölken i lergrytan.
  5. Ställ in den i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt den stå inne ca 1½ timma.
  6. Låt grytan stå och vila ett tag innan du skär upp den i skivor.
  7. Sila av grönsakerna, ta bort apelsinbitarna, spar spadet.
  8. Mixa grönsakerna till mos i en matberedare, späd ev. med spadet.
  9. Skär upp karrén i skivor och servera den tillsammans med grönsakspurén och ev. några kokta eller stekta potatisar.
  10. Gröna ärter passar bra till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept