Kassler- och Ananasgryta

LÀtt, gott och smidigt! :) En enkel gryta till bÄde vardag och fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 500-700 g vinmarinerad benfri kassler
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 burk ananas i skivor, 225 g
  • 1 förpackning Milda Mini Mat Xtra 4%
  • 2-3 msk Maizena redning för ljusa sĂ„ser
  • 2-3 msk margarin/matfett
  • 2 tsk curry
  • Lite svartpeppar
  • 2-3 msk tomatpurĂ© eller ketchup som fĂ€rg/smaksĂ€ttning, Valfritt!

Gör sÄ hÀr

  1. SmÀlt matfettet och frÀs upp curryn i en gryta.
  2. SkÀr sÄ kasslern i bitar eller strimlor och frÀs den tillsammans med den gula hackade löken och strimlade purjon i ca 5-10 minuter.
  3. TillsÀtt Maizena redningen och rör om. HÀll pÄ Milda Mini Mat och krydda med svartpeppar efter smak. Koka under lock pÄ svag vÀrme i ca 10 minuter.
  4. Rör ned ananas-skivorna delade i stora bitar. Krydda eventuellt med mer svartpeppar, lite vitlökspulver eller curry efter tycke och smak. Blanda om du vill i tomatpurén eller lite ketchup för trevlig fÀrg och smak pÄ grytan, om du gillar detta förstÄs annars gÄr det lika bra utan.
  5. LÄt grytan stÄ kvar pÄ lÄg vÀrme och rör om tills den Àr varm och klar att serveras.
  6. Strö eventuellt lite Cashewnötter eller Jordnötter över grytan precis innan servering.
  7. Gott att Àta med ris eller pasta som Tagliatelle.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fulltrÀff" frÄn Italien.
99 kr