Kasslergryta med blåmögelost

Underbar gryta, barnen älskar den! Välj styrka på osten efter smak, jag brukar ta en medelstark ost.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 4 tomater
  • 3 msk fond
  • 2 dl vatten
  • 2 stora morötter
  • 250 g blåmögelost
  • 2 dl minimat
  • 1 burk kikärtor, ca 225 g
  • 1 burk minimajs,ca 225 g
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skiva kasslern tunt och bryn lätt i stekpanna.
  2. Lägg kasslerskivorna en gryta.
  3. Hacka tomaterna och lägg i grytan med kasslern. Häll på ca 2 dl vatten (så att det täcker kasslern och tomathacket).
  4. Sänk värmen och lått puttra lite.
  5. Skala och skiva morötterna tunt, lägg ner i grytan. Häll i fond (eller buljong). Smula ner osten i grytan.
  6. Låt puttra på svag värme i cirka 15 minuter.
  7. Häll i matlagningsgrädde, minimajs och kikärtor. Koka upp. Salta och peppra.
  8. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept