Kent’s heta skogsgryta

Mycket god och fyllig smak!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 dl trattkantareller
  • 1 gul lök
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl majs, ärter och paprika (fryst grönsaksblandning)
  • 3 katrinplommon
  • 3 lagerblad
  • 2 msk soya (kinesisk)
  • 3 dl grädde
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 dl rödvin
  • 1½ tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 rödchilipeppar
  • 1 tsk socker
  • 3 msk mjöl

Gör så här

  1. Strimla köttet i smala längder och bryn det snabbt på hög värme.
  2. Hacka löken och vitlöken i finna bitar. Bryn detta tillsammans med kötten när det börjar få färg. Häll sedan i tomaterna, katrinplommonen, lagerbladen och kryddorna. När det kokt i 30 min så häll i grönsaksblandningen och soyan med vinet. När det kokt i 1½ timme häll i grädden. Koka ca:30 min till. Och red det sedan.
  3. Väldigt gott med potatis och lingon! Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept