Kerstins svamppaj

Hittade en massa soppar nu i augusti och så komponerade jag den här matiga pajen. Hade Karl-Johan, björksopp och smörsoppar, kanske 1 liter. Mycket delikat kvällsrätt. Kan serveras med en kopp grönt te. Men akta er för gallsoppen, som har grårosa rör, lämna den kvar i skogen under sin gran, där den gärna växer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fyllning:
  • 1 liter soppar
  • 1 dl purjolök
  • Lite flingsalt (annars vanligt fint salt efter smak )
  • Svartpeppar, mald
  • 2 filbunkar (Valios) eller 2pkt gräddfil á 2, 5 dl
  • 2 stora ägg
  • 1 matsked potatismjöl
  • Deg:
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 matskedar flytande Becelmargarin
  • 1,5 dl kallt vatten

Gör så här

  1. Rensa svampen . Avlägsna rören ( undersidan av hatten).
  2. Skär svampen i bitar och koka bort vattnet ur den i torr stekpanna.
  3. Tillsätt litet rapsolja (eller smör om du föredrar det )och rör om i stekpannan.
  4. Tillsätt den tunt skivade purjon, svartpepparn och saltet.
  5. Fräs ihop allt utan att det tar färg.
  6. Låt svalna medan du rör ihop äggen med filbunkarna(gräddfilen) och potatismjölet.
  7. Töm ner svampblandningen i stanningen.
  8. Rör snabbt ihop det..
  9. Blanda hastigt ihop ingredienserna till degen och platta ut den tunt med mjölad hand i två oljade runda pajformar även upp på kanterna. Fyll på med svampblandningen. Grädda i 225 grader i 25-30 minuter. Pajskalen behöver ej förgräddas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…