Kinagryta

Enkel och god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gram skinka
  • 1 msk smör
  • 1 burk skivade champinjoner ca 200 gram
  • 2 dl buljong
  • 2 msk sherry
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3-4 dl böngroddar (färska eller konserverade)
  • 4 skivor ananans (konserverade)
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl av ananasspadet
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 1 cm strimlor. Bryn det i smöret i en stekpanna på medelstark värme. Lägg över köttet i en gryta. Bryn de avrunna champinjonerna och lägg dem i grytan.
  2. Häll buljong, sherry och soja i grytan och låt den koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 15 minuter.
  3. Låt böngroddar och ananas rinna av, men spara ananasspadet. Skär ananansen i mindre bitar. Lägg böngroddar och ananas i grytan.
  4. Rör ut potatismjölet i ananasspadet och rör ner det i grytan. Låt den koka upp och smaksätt med ingefära och peppar.
  5. Servera med kokt ris och gärna en grönsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.