Kinagryta fläsk med bambuskott

Älskar kinamat och experimenterade fram denna rätt till en egenkomponerad kinagryta i "Biff med bambuskott" anda. Smakrik och kan ätas både till vardags som fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé
  • 1 stor burk bambuskott (Eldorado 425 g)
  • 1 burk champinjoner (Eldorado 290 g)
  • 1 purjolök i 1-1½ cm bitar
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk ingefära
  • 3-4 msk olja
  • 1 msk fisksås (Santa maria Thailand)
  • 1 msk oystersås (Santa Maria Thailand)
  • 1 msk soja (Mrs cheng´s mushroom soy)
  • 1 msk pressad citron
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Sambal oelek för styrka efter smak
  • 2½-3 msk majsstärkelse
  • Vatten

Gör så här

  1. Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget.
  2. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor.
  3. Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund.
  4. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken.
  5. Tillsätt därefter bambuskott, champinjoner och purjolök, fräs en stund.
  6. Tillsätt allt blött och koka ihop en stund.
  7. Rör ut majsstärkelse med lite, lite vatten och slå redningen i grytan under omrörning.
  8. Låt småsjuda i ca 3 min. Smaka av med sambal efter smak.
  9. Servera med asiatiskt ris (jasminris) kokat utan salt, soja och sambal oelek.
  10. superbt gott!

Kommentarer

Vi prövade detta idag, supergott!! Det blir absolut fler gånger! Tack för recept! :D
Jättegott. Ska göra rätten idag och jag har gjort den flera gånger tidigare både med kyckling och fläsk.
Tack för receptet. Jag har fått laga den här grytan varje vecka sedan jag provade receptet. Tack
Väldigt gott, smakar som riktig kinamat på restaurang var makens kommentar.
Så himla bra recept! Blev jättelyckat och jättegott.
Supergott
supergott!!
Den var mycket god, trots att jag tog böngroddar i stället för bambusjott.
Enkel god rätt som alla i familjen tycker om. Med denna som bas kan man nog variera rätten massor, kanske morötter, vitkål och nötter kan vara ett gott komplement. Massor med plus från mig.
Sååå good ! Lagat den flera gånger nu.
Mums, supermums! Hela familjen ger 5+ Tack för recept!
Mycket gott! Jag tycker dock att det smakade lite för mycket ingefära. Och jag hade i mer vitlök och soja.
Tack för ett supergott recept! :) MVH Sinnika
Riktigt gott!!
tackkkkk
jättegott
Tack för receptet! Har lagat rätten några gånger, mkt omtyckt av alla! Supergott!!!
Jättegod maträtt!Har lagat den både på jobbet (en förskola) och hemma!:)
Blev super gott! Ny favorit i hela familjen! Tack!
Smakar precis som på kinarestaurangen, klockrent!!
Super gott. gjorde de på kycklingfilé.
Jättegott. Nästa gång ska jag byta ut fläskköttet mot lövbiff.
Mina barn älskar Kinamat. Den här rätten blev succe :-)
Så här är nära riktig kinamat har jag aldrig varit! :)
Har lagat rätten med lite tillägg (man kan ju taga vad man haver)! Blev verkligen supergott!
Verkligen gott,detta kommer jag garanterat att laga fler gånger.Christina
God rätt som vi kommer laga fler gånger. Andra gången vi lagade hade vi även i vattenkastanjer, paprika och minimajs eftersom vi tyckte att rätten saknade lite grönsaker.
Jättegott, men tyckte det smakade lite för mkt ingefära. Lite mer vitlök i hade nog inte skadat heller. 4:a i betyg!
Riktigt gott!! Lite mindre ingefära bara, iaf. enligt mina smaklökar :)
Gjorde den me kycklingfilé. Sååååååå jäkla gott :)
Åh så gott!!!! Kommer garanterat göras igen.
Supergott!!
Härligt gott och mycket uppskattat av familjen.
Det godaste jag ätit i hela mitt liv! Tack för att du laddade upp (Y)
Blev jättegott och smakad som kinamat. Kommer defintivt att göra denna rätten igen. Tack!
Vilken underbart god gryta, den här kommer vi göra många gånger framöver! Jag ökade ingridiensserna ganska mycket för lite mer smak och den blev såå god! Och räcker länge! Tack för ett sånt bra recept, du är så duktig!
Åh så gott, det här kommer i repris på vårt bord, var så säker. Full pott!
Ååå den här rätten kommer killen att gilla :) vart kan man köpa (jalapeno eller) sambal olek. färska bambuskott Mvh carro =)
SMASKENS!!! och lättlagat. En klar 5:a. Tack för receptet. Kram Disen
Denna gryta blev supergod! Smakar precis som man har köpt på resturang. Tack för receptet!:)
denna gryta blev helt underbart god. tack för receptet. lena
Vill förtydliga, så det inte blir några missförstånd, insåg i ooch med frågan att det finns en uppsjö med märken, smak och konsistens på soja. Jag använder 1 msk Mrs cheng´s mushroom soy. Maizenamjölet blandar jag ut med en liten, liten, skvätt vatten så pass att den löser sig. Smaklig måltid // Glitterfia
Hej! alltså vi fick en jätte ljus sås. och alldelses vattnig. Ska dom där 5 dl vara tillsammans med redningen? Mvh Maja
Glitterfia du måste vara kines. Man kan inte experimentera fram en sån här god "biff i strimlor med bambuskott" utan att vara kines. Kinarestaurangklass. Fem stjärnigt.
hej! tack för denna underbara gryta,så som jag har letat efter detta recept min favorit bland kinamat.,bytte dock ut bogfläsket till lövbiff mkt gott.tusen tack / alyssa
Hej Gliiterfia! Tack för ditt recept som jag lånat av dig. Det blev jättegott! Bjöd min dotter och måg på kinagrytan igår, och vi åt alla med god aptit. Rikliga portioner och som sagt jättegott! Receptet kommer att bli ett av mina favoriter, och jag ger det högsta betyg!!! Ha en bra fortsättning på sommaren// Birgitta

Liknande recept