Kinagryta med fläskkött

Färgglad god och mager kinagryta !

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkotlett i bit
  • 2 burkar á 227 g, Mrs Chengs bambuskott
  • 2 burkar böngroddar 300-400 g
  • 2 gula lökar
  • 1 stor morot
  • 1 röd paprika
  • 1-2 msk Mrs Chengs äkta soya
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ purjolök
  • 1½ msk vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Jasminris

Gör så här

  1. Strimla och bryn fläskköttet med salt och svartpeppar. Lägg i den skivade löken när allt kött nästan är brynt. Skär moroten i fina stavar och purjon i skivor, och lägg i grytan. Häll på spadet från böngroddarna och låt puttra 6-7 minuter. Gör en redning på mjölet och spadet från bambuskotten. Red av. Strimla och lägg i paprikan. Rör ner bambuskott och böngroddar. Smaksätt med sambal oelek och soya. Låt det puttra ca 1 minut. Servera med jasminris.

Kommentarer

Provade det här receptet på jobbet men jag bytte ut fläskköttet mot nöt så att alla kunde äta. Den vart väldigt populär.

Liknande recept