Kinesisk fläskfilégryta

Skär gärna ner lite salladskål till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé á 500 g
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl sky och vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 msk soja

Gör så här

  1. Skär filéen i skivor, krydda och bryn dem i en stekpanna. Skölj ur pannan med vatten och ta tillvara på skyn.
  2. Häll 2 dl sky och vatten i stekpannan. Tillsätt fond, tomatpuré och sambal oelek. Koka upp och tillsätt potatismjölet utrört i lite kallt vatten, smaka av med soja. Koka upp såsen under omrörning. Lägg ner köttet i såsen, sjud ca: 5 minuter.
  3. Servera grytan med kokt ris och wokade grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept