Kinesisk leverrätt

Om grytan varit i Kina är mera osäkert, men på 60-talet trodde man det. Det ska i alla fall vara kinesisk soja till. Serveras med kokt ris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kalvlever
  • 2 purjolökar
  • 100 g champinjoner
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Margarin
  • 2 dl buljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk äkta soja

Gör så här

  1. Skär levern i strimlor; purjolök och champinjoner i skivor.
  2. Bryn levern med fettet i en stekpappa. Krydda. Lägg över i en gryta. Bryn purjolök och svamp. Lägg över i grytan.
  3. Vispa ur stekpannan med buljongen. Häll över i grytan.
  4. Späd med grädde och tillsätt tomatpuré och soja.
  5. Låt grytan småputtra under lock i 10-15 min.
  6. Smaka av. Servera med kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.