Klassisk carbonara med grädde

Det här är det klassiska receptet på Spagetti carbonara (Spagetti på kolarhustruns sätt) med tillsats av grädde. Tänk på att den ost som i de flesta affärer kallas för Parmesan är Granna Padana, en billigare typ av ost som inte alls håller samma kvalitét som äkta parmesan. OBS! kör alldrig riven parmesan, köp i bit. Det är bättre att köpa Granna padana än att köpa riven Parmesan. Det är lite "tillyxat" då jag här har valt att använda parmaskinka istället för vanligt Bacon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Spagetti
  • 150 gram Parmaskinka
  • 100 gram Parmesanost (Permigiano di regiano)
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Skär till Parmaskinkan i lagom stora bitar och lägg den på en plåt, gärna täckt med ugnsteflon eller silpatmatta och ställ undan så länge. Sätt på pastavattnet. När pastavattnen har kokat upp, lägg i pastan och sätt samtidigt in Parmaskinkan i ugnen. Riv Parmesanen fint. Vispa ihop ägg, grädde och parmesanost. Salta och peppra, tänk på att Parmaskinkan är lite salt. Övervaka noga ugnen så att Parmaskinkan inte bränns och tag ut den när du ser att den har börjat torka till. När pastan är klar (den skall vara lite al dente) häll av vattnen och häll i äggblandningen i pastakastrullen och blanda allt väl med pastan. Servera pastan på tallrikar och garnera rikligt med Parmaskinka. Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…