Klimpvälling

Klimpvälling och en macka med rökt kött, kan det bli bättre?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter standardmjölk
  • 1 klick smör
  • Salt
  • Socker
  • Klimp:
  • 4 msk mjölk ca
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • Salt
  • Lite socker

Gör så här

  1. Koka upp mjölken sedan du rört ihop klimpsmeten.
  2. Rör sedan ner små klickar av den i den kokande mjölken. Smeten ska vara ganska tunn för att det ska bli både avrett och små klimpar i vällingen.
  3. Det är viktigt att du avsmakar för att få rätt smak, sätt gärna till en liten klick smör sedan det hela är klart.
  4. Det här åt man ibland istället för kvällsgröt med smörgås till. Ibland gör jag den själv och tycker att det är både gott samtidigt som det för mig är nostalgi.

Kommentarer

Klimvälling fick jag som barn det smakade så gott. Kul mrd gamla recept.
Änligen hittar man det som va godast som morsan gjorde
Är det här den norska "Klotvälling"? (jag blev uppföd med det namnet så ve tinte vad "riktiga" namnet är. :P Om det är samma så tänker jag göra det =D!
Fick ha i lite mera mjöl men det var smakade som när jag var barn. Gott !
Så glad jag blir, äntligen ett recept på ett av min barndoms matminnen. Ska verkligen göra detta.

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr