Knaprig müsli granola med kokos och nötter, glutenfri

Min egen blandning av müsli. Den ser aldrig exakt ut från en gång till en annan. Jag ökar och minskar på nöt- och mandelmängd efter vad jag har hemma. Denna gång la jag till nyponpulver som är nytt för mig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl hasselnöt
  • 3 dl mandel
  • 2 dl solrosfrö
  • 1 dl linfrö
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl boveteflingor
  • 1 dl nyponmjöl
  • 3 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl rapsolja
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Hacka nötter och mandel grovt.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Blanda honung, olja och vatten i en annan bunke och häll sedan över de torra.
  4. Häll upp i långpanna.
  5. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 min i 180 grader.
  6. Passa noga mot slutet och rör om var tionde minut.
  7. Låt svalna på plåten och förvara sedan i lufttät burk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept