Köttfärsgryta med kål

Lång tillagningstid men gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Köttfärs 1 kg
  • 1 msk margarin
  • ca 1/2 -1 tsk salt
  • Vitkål 3/4 huvud
  • Vatten=påfyllning under kok
  • redning:
  • ca 1-2 msk mjöl
  • 4 msk vatten

Gör så här

  1. Detta recept stekes i margarin och ej olja, oljan separerar nämligen under denna tillagning. Stek köttfärs i en gryta tills den fått färg, salta efter smak Lägg i kål och låt den steka tills den blivit mjuk Häll på någon dl vatten och låt den stå på svag värme ett par timmar, låt den svalna på spisen med lock över natten. Fyll på med lite vatten tills det en lagom blandning med köttfärsen o kålen, låt den puttra i 2-3 timmar för servering. Red av detta ca:45min innan den läggs upp på en tallrik med stekt eller kokt potatis. Det smakar också med ris men jag tycker att stekt potatis passar bäst. Testa detta och jag lovar att ni inte blir missnöjda. Hoppas att det smakar Peter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…