Köttfärslimpa med bacon i lergryta

En underbar och saftig limpa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 pkt bacon
  • Stark senap
  • Lite riven ost
  • 4 medelstora potatisar (skivade)
  • 3 medelstora morötter (skivade)
  • 1 köttbuljong tärning (smulad)

Gör så här

  1. Lägg grytan i blöt i 10 min.
  2. Blanda ingredienserna till en smidig färs,
  3. lägg potatisen i botten.
  4. Forma en limpa av färsen.
  5. Bred på senap och linda sedan bacon runt om.
  6. Placera morötterna och den smulade buljongtärningen omkring limpan.
  7. Riv lite ost över.
  8. Sätt in i kall lugn. Ställ den på 225 grader och stek i ca 1 timme.
  9. Tag av locket 10 min före stektidens slut. Då får du en fin stekskorpa på limpan.
  10. Servera med inlagd gurka, lingonsylt eller rödbetor.

Kommentarer

Jag tycker att det här var jättegott! Min sambo ville ha lite mera smak på färsen.Så nästa gång får jag väl vara lite mera generös med kryddkarena.Tack för ett bra recept!!!
GUDOMLIGT GOTT !
Tack för receptet, gjorde detta igår och det var toppen! Jag var lite för snål med kryddningen så nästa gång tar jag i lite mer. En femma av mig!
Denna limpa var underbart god och saftig. Den höll ihop jättebra. Högsta betyg från mig och min familj!

Liknande recept

@anderstam

Ost och baconlimpa

En fast och god köttfärslimpa med härliga ostfickor och fin baconsmak. Går bra att skiva nyuttagen utan att skivorna faller isär.