Köttfärspaj med persilja

Väldigt smakfull paj. Servera till en sallad eller vitkålssallad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 äggula
  • 3 msk mjölk
  • Köttfärsfyllning:
  • 1 stor gul lök
  • 250 g köttfärs
  • 1 msk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 8 torkade tomater
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl persilja, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 150 g riven ost med smak
  • Tillbehör:
  • Sallad el vitkålssallad

Gör så här

  1. Hacka samman smöret, mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt äggulan och mjölken och arbeta ihop tille n deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca: 25 cm i diameter. Ställ formen i kylen minst 30 minuter.
  3. Skala och finhacka löken. Stek färsen och löken brun och smulig i smör. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt svalna.
  4. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  5. Skär tomaterna i bitar. Bred ut färsen över pajbottnen. Lägg på tomaterna. Vispa ihop äggen med mjölken. Rör i persiljan, vitlöken och osten, salta och peppra.
  6. Häll blandningen över färsen och grädda tills pajen har stelnat och fått fin färg ca: 30 minuter. Servera pajen varm eller ljummen med en grönsallad eller vitkålssallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr