Köttfärssoppa på vilt

God soppa som går fort att tillaga, står på spisen och kokar själv.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,2 kg köttförs älg, rådjur, dovhjort
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 2 grovrivna morötter
  • 1-2 paprikor
  • 800 g krossade tomater
  • 1 tub tomatpuré
  • 3 buljongtärningar kött eller grönsak
  • 2-3 msk kalvfond
  • 1,5-2 liter vatten
  • 8 st hela vitlöksflyftor
  • 3 tsk dragon
  • 3 tsk basilika
  • 3 msk färsk timjan
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 krm cayenpeppar
  • 500 gr créme fraiche naturell eller med vitlök

Gör så här

  1. Hacka gul lök och purjolök.
  2. Riv morötterna grovt alt hacka dem i fina bitar.
  3. Skär paprikorna i bitar.
  4. Fräs köttfärs i kastrullen så den får färg.
  5. Tillsätt hackad gul lök, purjolök, morötterna, paprikorna samt de hela vitlöksklyftorna så de får fräsa med några minuter, skall ej få färg.
  6. Häll på vatten, buljongtärningar, kalvfond, krossade tomater och tomatpurén. Låt koka upp.
  7. Krydda med dragon, basilika, salt och peppar .Låt koka ca 20 minuter.
  8. Smaka av soppan, krydda ev. mer.
  9. När soppan är klar strö färsk timjan över soppan. Om du ej har färsk timjan går det bra med torkad, men då skall den i soppan samtidigt med de övriga kryddorna.
  10. Servera med crème fraiche och ljust bröd till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr