Köttgryta med fläskfilé, bacon och champinjoner

En favorit hos mina bonusbarn. Krämig och smakrik!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon (ca 180 gr)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 3 msk vinbärsgelé
  • 2 dl skivade champinjoner
  • 1 buljongtärning
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Hacka löken, strimla köttet och klipp baconet i bitar. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, lägg upp på hushållspapper.
  2. Stek köttet i samma odiskade panna tills det får lite färg. Tillsätt löken, låt den fräsa lite med köttet. Tillsätt champinjonerna. Häll på 2 dl vatten, låt puttra under lock med buljongtärningen i ca 15 minuter.
  3. Skaka mjöl och 1 dl vatten i en burk. Häll över köttet och rör ner. Tillsätt grädde och gelé. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Om såsen blir för tjock, tillsätt lite mer vatten. Låt puttra någon minut eller två. Strö över baconbitarna. Klart att servera!
  4. Smakar bra till både ris och potatis.

Kommentarer

Detta var jättegott!
Idag har vi testat det här receptet på fläskfilé och det lär vi göra flera gånger för det gick hem hos hela familjen.
Mmm, det var supergott... Kommer absolut att lagas massa gånger till:-)
Gjorde enligt receptet men det var så gott så jag tror inte det skulle ha räckt till 6 personer, vi var 3 stycken. Men det skulle ev ha räckt till 5 personer. Det här kommer jag att göra igen. Jättegott!
Underbart gott. Barnen ÄLSKADE det. Även jag la till lite soja...
Väldigt gott...Full pott... Nästa gång skall vi dock krydda köttet när vi steker det för att få mera smak. Tillsatte några droppar soja för färgens skull.
Kul att du gillade det!
Jättegott. Tack!

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…