Köttgryta med kryddkorvar

Helt plötsligt var vi fler till middag än jag räknat med och köttgrytan jag hade på spisen skulle inte räcka till alla. Grytan med tillbehör räckte till 8 personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g nötgrytbitar
  • 6 kryddkorvar (chorizo och cabanoss)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 stor gul lök
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 1-2 burkar krossade tomater
  • Smör eller olja att bryna i
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver

Gör så här

  1. Dela köttet i lagom stora bitar och klyfta den gula löken. Bryn detta tillsammans i en gryta. Häll på de krossade tomaterna, har du en burk så späd med lika mycket vatten. Salta och peppra lagom, kryddkorvarna kommer att ge smak. Var generös med paprikapulvret, lägg i de två vitlöksklyftorna.
  2. Koka upp och sänk värmen och låt det sjuda till köttet nästan är färdigt.
  3. Dela kryddkorvarna i mindre bitar och lägg i grytan dela och kärna ur paprikorna och lägg i de med. Låt småputtra i 20-25 minuter. Smaka av.
  4. Servera med kokt potatis, vitt bröd och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…