Kokospanerad fiskfilé

Snabb vardagsrätt. Passar utmärkt till linssallad eller potatis och kall sås. Funkar att göra dubbelt av fisken och frysa in ostekt så går det ännu fortare nästa gång.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g fiskfilé, torsk eller hoki passar bra
  • 1 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl kokosflingor
  • 1-2 msk olja
  • 1-2 msk smör
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär fiskfilén i 3 cm breda bitar.
  2. Ta fram 3 djupa tallrikar. Det ska vara fullkornsdinkel i en, uppvispade ägg i en och en blandning av ströbröd och kokos i den tredje.
  3. Vänd fiskbitarna i mjölet, doppa dem i det uppvispade ägget och sist i kokosblandningen. Salta och peppra.
  4. Stek på medelvärme tills fisken fått färg på bägge sidor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…