Kokt torsk med äggsås

Klassisk husmanskost. Går naturligtvis bra med hoki eller annan fisk också. Servera med potatis och små gröna ärter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • ½ tsk salt
  • 5 dl fiskbuljong
  • Sås:
  • 1 st ägg
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
  4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  5. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

Kommentarer

varför har du fiskbuljong till?? den får du ju när du kokar fisken? jag har kryddpeppar i fiskvattnet? och så späder jag såsen med fisk vattnet "buljongen"

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…