Kokt torsk med kryddig yoghurtsås

Enkel vardagsmat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 3 morötter
  • 1 stor gul paprika
  • 2 1/2 dl turkisk yoghurt (eller crème fraiche)
  • 2 msk örtkryddor (cirka, t.ex. dragon, körvel, timjan, blandningar)
  • 1 msk ljus sirap
  • Ev. fiskbuljong
  • Olivolja
  • Vitvinsvinäger
  • 4-5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka upp tillräckligt med vatten för att täcka fisken. Lägg i lagerblad och vitpepparkorn, en nypa salt och stänk i lite olja (ev. tar du lite fiskbuljong – strunt i salt och olja i så fall). Låt koka ihop en liten stund.
  2. Tärna moroten fint och dela paprikan i lika små delar. Lägg ner i kokvattnet och låt koka ett par minuter. Dela torskfilén i portionsbitar, peppra dem lätt och lägg ner dem i det kokande vattnet.
  3. Koka ihop tills fiskköttet är vitt och fast (3-4 minuter kan räcka, beror på tjocklek och storlek på bitarna).
  4. Blanda ihop yoghurt, örtkryddor (har du tillgång till färska kryddor så är det ännu bättre förstås) och sirap till en sås. Smaka av med lite salt, olivolja och vitvinsvinäger.
  5. Ta upp allting med hålslev (var helt säker så du inte får med några vitpepparkorn!) och servera med kokt pasta eller potatis och såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…