Korv och potatiscurry

Prova en variant av pyttipanna inspirerad av Indien. Gårdagens överblivna potatis blir perfekt att använda här.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket Lithells grillkorv 9%
  • 800 g kokta skalade potatisar, kalla i träningar, fast sort
  • 1 gul lök, stor hackad
  • 1 grön chilifrukt, hackad
  • 2 tsk senapsfrö, gula
  • 3 msk matolja
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander, malen
  • 1 dl vatten, ca
  • Salt, till avsmakning
  • Socker, till avsmakning
  • Citronsaft, till avsmakning
  • Sås:
  • 1 citron
  • 1 dl crème fraiche, lätt

Gör så här

  1. Tärna potatisen och skär korven i två cm stora bitar.
  2. Dela chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Finhacka chili och lök.
  3. Fräs potatis, korv, lök, chili och senapsfrö i oljan, tillsätt resterande kryddor, rör runt och tillsätt 1 dl vatten.
  4. Småkoka några minuter. Smaka av med salt, socker och citronsaft
  5. Servera med ett gott bröd, lite sval lätt creme fraiche och en stor citronklyfta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…