Kotlett med potatis- och sparrissallad och crème fraiche bearnaise

Tips! Servera med balsamicokräm som är jättegod att ringla över potatissalladen och grillat kött

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor kotletter av gris (med el utan ben)
  • 10 blad färsk salvia
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk flytande margarin
  • Potatis och sparrissallad:
  • 8 fasta potatisar, skalade och delade i 4 bitar/st
  • 3 msk (250 ml) olivolja extra virgin
  • 2 rödlökar, skurna i skivor
  • 2 morötter, skalade och skurna i strimlor
  • 3 stjälkar blekselleri, 1 cm bitar
  • 12 gröna sparrisar, skurna i 2 cm bitar
  • 3 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Vitpeppar, nymald från kvarn
  • Sås:
  • 1 brk crème fraiche bearnaise

Gör så här

  1. Hacka salvian och gnid in på varje kotlett, smaka av med salt och peppar. Stek kotletterna i flytande margarin i en panna på medelhög värme.
  2. Potatis och sparrissallad:
  3. Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är klar häll av den. Tillsätt olja, rödlök, morötter, selleri och sparris i potatiskastrullen.
  4. Ställ kastrullen på spisen igen och rör om försiktigt tills allt har blivit ljummet. Häll på vinäger och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…