Kotletter som i Lyon

När något är lagat a la Lyonnaise, det vill säga på Lyonbornas vis, så betyder det alltid lök och vinäger.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 tsk dragon
  • 1 st liten gul lök, hackad
  • 2 msk vinäger
  • 3/4 dl nötbuljong
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar, bryn dem i en panna.
  2. Sänk värmen, lägg i lök, slå på buljong och vinäger.
  3. Låt sjuda under lock ca 10 minuten.
  4. Serveras med urgröpta tomater fyllda med majs.
  5. Lägg en smörklick på majsen och sätt in i ugnen
  6. 5 minuter i 225 grader.
  7. Servera kotletterna med majs eller kokt potatis och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept