Krabbpaj med babyspenat och scampi

Väldigt god pajdeg som inte alls blir så torr och smulig som vanlig pajdeg!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 4 dl mjöl
  • 50 g smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 200 g crabsticks
  • 15 st scampi
  • Bladspenat efter smak (behövs ganska mycket om den ska märkas av för den krymper ju i ugnen . )
  • 3 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 150 g riven ost
  • salt
  • parikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugenen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen, knåda och tryck ut i pajform.
  2. Vispa ägg, grädde och lite av den rivna osten. Krydda. Tärna crabsticksen och ha i det i blandningen tillsammans med hälften av spenaten. Häll i lite av blandningen i pajskalet, och lägg på resten av spenaten. Häll på resten av blandningen. Avsluta med lite ost på toppen och lägg ut scampin över alltihopa.
  3. Ställ in i ugnen 30-40 minuter. Servera med sallad, annars blir det lite torrt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…