Krabbvåfflor med currysås

En lite ovanlig entré- eller supérätt. Våffelhjärtanen serveras nygräddade och frasiga. Börja med såsen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Currysåsen:
  • 2 schalottenlökar
  • 1-2 tsk curry
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ananasjuice
  • 1/4 tsk mald kummin
  • 2 tsk hackad färsk koriander
  • 1 tsk gräddfil
  • Våfflorna:
  • 200 g krabbkött
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk färskriven parmesan
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vatten
  • 1 äggula
  • 60 g smält smör
  • 1 äggvita

Gör så här

  1. Currysåsen: Finhacka löken och fräs den glansig i lite smör. Fräs curryn, strö över mjöl och späd med mjölk och juice. Smaka av med kryddorna och gräddfilen.
  2. Våfflorna: Blanda mjöl, bakpulver och parmesan till våffelsmeten. Späd med mjölk, vatten, äggula och tillsätt smält smör. Blanda i krabbköttet i små bitar. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den. Grädda våfflorna och servera dem varma med såsen till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…