Krämig citron- och kycklingpasta med savojkål

Den här pastan är både snabb och enkel att tillaga - för att inte tala om otroligt god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 400 g savojkål
  • 4 kycklingfiléer, á 150 g
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 50 g riven parmesanost
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Servering:
  • Hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Ansa och strimla kålen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek kycklingen gyllenbrun i 1 msk olivolja. Lägg åt sidan.
  2. Stek lök och vitlök 2-3 minuter i 2 msk olivolja. Tillsätt kålen och stek ca 5 minuter. Häll över grädden och tillsätt buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av. Blanda ner senap, riven parmesan, citronskal och citronsaft i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner kyckling och pasta.
  4. Servera pastan med hyvlad parmesanost på toppen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept