Krämig kantarellsoppa

Detta är en ren kantarelldröm. Kantarellens underbara smak får fritt spelrum, i en rund och fyllig miljö. Gör gärna en stor sats för den går bra att frysa i portionsförpackningar. Värm sen i mikron ca 3 minuter, så är lunchen klar. Denna regniga kantarellsommar 2012, har denna soppa avnjutits flera gånger. I frysen finns luncher till ”Lilla Gumman” så det räcker framåt 1:a advent.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ½ l kantareller (färska)
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g philadelfiaost (naturell)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 msk Crème fraiche

Gör så här

  1. Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar.
  2. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull.
  3. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa.
  4. Pudra över mjölet och smula i buljongtärningen, rör om.
  5. Häll i vattnet och koka upp under omrörning, tillsätt sedan vispgrädden.
  6. Låt småputtra på svag värme i ca 20 minuter, rör om då och då.
  7. Tillsätt osten och rör om tills den löst sig helt, smaka av och salta och peppra efter behag.
  8. Servera med en klick crème fraiche i och gärna en ostsmörgås till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept