Krämig kräftpasta

Snabbgod familjemat på fredagskvällen eller smart tillbehör på kräftskivan. Hur som är den här saffranspastan en glädjespridare till både vardag och fest. 532 kalorier per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 0,25 g saffran
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 280 g pasta, tex. mafaldine, Barilla
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka dill
  • 80 g spenat
  • 2 burkar kräftstjärtar, á 170 g
  • ½ citron

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och hacka paprikan i mindre bitar.
  2. Fräs lök, paprika och saffran i oljan 2 minuter.
  3. Tillsätt vin och låt puttra in i löken. Häll på vatten och grädde, låt puttra på svag värme ca 10 minuter. Salta och peppra.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skölj och halvera tomaterna. Plocka dillen.
  6. Häll av pastan och blanda med såsen, tillsätt spenat, dill och tomater. Häll av kräftstjärtarna och toppa pastan med dem.
  7. Pressa över citronjuice och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept