Krämig kycklinggryta med kål och sallad

Vart en god kombination med bibehållna smakerna från mjuka goda grönsakerna till kycklingen samt som en sås gryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår
  • 150 g brysselkål
  • 150 g vitkål
  • 150 g spenat
  • 150 g romansallad
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöks klyfta
  • 2 msk kycklingfond
  • grillkrydda
  • 2 dl grädde
  • 200 g riven ost cheddar

Gör så här

  1. Ställ ugnen på 200 grader
  2. Strimla alla grönsaker och bland dom.
  3. Krydda lagomt med grillkrydda på varje kycklinglår och lägg ner i grytan och kyckling fond.
  4. Blanda alla grönsaker i grytan med kycklingen, fond osv och lägg på locket och in i ugnen ca en timme.
  5. Ta ur grytan och rensa kycklingen från benen med tex plasthandskar och lägg tillbaka.
  6. Tillsätt 2 dl grädde och puttra upp och rör om, smaka av grädd skysåsen med salladen.
  7. Sen är det valfritt att krydda med annat i efterhand, fonder, salt och peppar, sötsursås, svartvinbärsgele etc.
  8. Servera grytan med riven ost på till potatis, pasta eller ris

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept