Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan

Glutenfri. Gör mjölkfri: uteslut ostsåsen och använd i stället mjölkfri gräddersättning, tex från Beneviva eller Oatly Imat. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja. Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 200 g jordärtskocka
  • 5 schalottenlökar
  • 1/2 påse bladspenat (ca 40 g)
  • Smör till stekning
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 4 dl färdig ostsås (t ex Kelda)
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala potatis och jordärtskocka och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skiva schalottenlökarna.
  3. Fräs lök och 1/2 påse bladspenat lätt i panna med lite smör. Varva detta med rotsakerna i en smord form och krydda med salt och peppar.
  4. Häll över färdig ostsås (tex Kelda) och strö över riven parmesan. Tillaga i ugn ca 1 timme tills rotsakerna är mjuka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@lajefa

Kellys vitlökspotatis

Ja, nu har 8-åriga dottern varit igång igen, kockat och fotograferat. Måste erkänna att dessa potatisar blev jättegoda. Dessa potatisar passar bra att servera…