Krämig renskavsgryta

Idag kom jag på att jag skulle äta renskav vilket jag inte har gjort på jättelänge. Då prövade jag detta goda recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g renskav
  • 1 hackad, gul lök
  • 100 g kantareller (konserverade går bra)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 8 kokta potatisar, skivade
  • ½ skivad purjolök
  • Frysta tranbär el. lingon efter tycke och smak
  • 1 msk svart- el. rödvinbärsgelé
  • ca 1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Stek renskav, lök och kantareller i smör tills renskaven är finfördelad och inte längre röd/rosa i färgen. Rör ner crème fraiche och grädde, låt koka 5 min. Rör ner potatisen, smaka av med gelé, salt och peppar. Fräs purjolöken mjuk i smör, lägg den ovanpå köttet. Du kan också välja att lägga i purjolöken när du lägger i potatisen, då behöver den inte fräsas först. Toppa med tranbär eller lingon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…