Kroppkakor utan fläskkött

Gott och kan varieras närmast i det oändliga genom att man byter ut fyllningen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kroppkaksdeg:
  • 750 gram potatis
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg (små)
  • Salt
  • Röran:
  • 200g finskuret lammkött/kalvkött
  • 1/2 dl olivolja
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 knippe persilja
  • 1 ½ tsk kryddpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • Salt
  • 50 g riven ost

Gör så här

  1. Bryn köttet och den hackade hackad löken. Hacka persilja och vitlök och häll i tillsammans med oljan. Blanda ner osten och låt det smälta till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den. Blanda potatispresset med mjöl, ägg och salta.
  3. Forma bollar av potatissmeten, tryck i röran och slut ihop dem. Koka bollarna i lättsaltat vatten ca 5-6 minuter.
  4. De är klara när de flyter upp till ytan.
  5. Servera med skirat smör och lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…